Vakantiegevoel

Haputale was echt heel erg leuk. Na de treinrit van ongeveer een uur ( schitterend ) zaten we midden tussen de thee plantages. Hoe cool. We hebben zo’n fabriek bezocht en zijn naar lipton seat geweest. Deze beste man was de eerste die thee tot een product in Sri Lanka maakte. Natuurlijk hebben wij ook wat thee gekocht en we kregen een tour per toektoek door de plantages. Heel mooi.

We zijn hier twee nachten geweest en het was een hele mooie plek met een schitterend uitzicht. In de nacht koelde het wel erg af, want je zit relatief hoog, dus de wolken hangen enorm laag. Brrr dat ik het nog koud kon hebben hier. Haha

Van haputale wilde we we met de trein naar Newara eliya. Helaas lukte dat niet, maar geluklig brengt toektoek ons overal heen. Overdag had je hier schitterend weer, maar vanaf een uur of 17.00 begon het te regenen en dat hield dan niet meer op. In dit plaatsje zijn we naar Hortons plain geweest en een wandeling van 9 km gemaakt. Erg mooi, langs watervallen en bergen. De tweede dag hebben we een schitterende waterval bezocht en na zo’n uur traplopen!! Was dat zeker lekker verkoelend. Het was een heerlijke dag met als afsluiting nog een theefabriek. Die heb je hier meer dan genoeg. Bijna alle bekende theemerken worden hier in de basis gemaakt.

Vrouwen plukken elke dag om dagelijks 20 kilo per dag binnen te halen. Wat een werk. En die fabrieken ruiken lekker! Ik hou van thee!

Van Newara Eliya zijn we met de trein naar Kandy gereist. Een rit van ruim 4 uur. Het theelandschap veranderde langzaam in bomen en rijstvelden. Wat een verschil. Ook qua temperatuur trouwens. Het binnenland is beduidend koeler dan richting de kust. De treinreis was mooi maar de trein rijdt erg traag. We grapte nog dat hier niemand voor de trein zou springen. Veelste langzaam. Tja oeps. Hobbeldehobbel… Opeens staan we stil.  … En het duurde en het duurde. Uiteindelijk reden we een stukje verder enbtoen we stopten waren er opeens overal poltitiemannen. Daar op een grote kartonnen doos werd een dode man uit de trein gehaald en met een brandcard afgevoerd. Oke dat was wel heel bizar.. En hup we reden weer verder…. Alsof het niks was. Apart.

Kandy bleek een erg drukke stad. Maar we zijn een dagje op en neer naar Dambulla en Sigria geweest. Fantastisch! We hebben een olifanten safari gedaan. Wel 200! Wat een geweldig gezicht en we zaten in een.open jeep .Heel erg leuk. Die vent vroeg of ik ook nog op zo’n olifant wilde rijden. Tja ga maar eens uitleggen in het engels dat je dat dierenmishandeling vind. Die man was op dat moment gelijk uitgepraat haha .Maar goed, niet gedaan dus.

We hebben ook nog een grodttentempel bekeken. Over de reizen van boedah. Wel heel mooi! Het was een uitgehakte grot vol met beelden van Boedah.

Vanuit Kandy zijn we doorgereden naar Negombo. Onze laatste chillplek voordat we terugvliegen naar huis. Eerst hadden we nog een tussenstop bij de tempel met de gouden tand. Wat een mensenmassa .Ik was goedkoper dan Wout, omdat ik “buren” ben met sri lanka hahaha. Maar verder was het zo verschrikkelijk druk dat ik eigenlijk niks meekreeg van de ceremonie. Wout zei dat we door moesten lopen, maar ik werd zo verdrukt door alle mensen dat ik geen stap verder kwam. Wout duwde iedereen opzij en pakte mijn hand. Hop en ik stond naast hem .Haha zo fijn zo’n grote man 🙂

Vandaag lekker chillen bij een guesthouse met zwembad. Heerlijk verkoelend met 30 graden. Vanacht vliegen we weer terug, maar voor nu nog even nagenieten van een geweldidge vakantie met fantastisch weer

 

 

 

 

Een Reactie

 1. Sonja
  Sonja 19 februari 2018 at 14:06 |

  Lieve allebei,

  wat hebben jullie weer veel gezien en ondernomen!
  Laatste dag vandaag van jullie prachtige reis, geniet er van en kijk terug op een geweldige ervaring.
  Zie jullie morgen of woensdag (echt wel fijn)!

  Liefs,
  PaMa

reacties zijn gesloten.

x
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address