Sri Lanka….

Vandaag is het donderdag 8 februari 19.39uur. Wout en ik zitten te chillen op de bank. We hebben het eerste b&b gevonden waar de plaatjes op de website ook daadwerkelijk lijken in het echt. Hoe we hier terecht kwamen is een lang verhaal. Maar dat vertel ik de volgende keer. 🙂

We begonnen onze reis in Galle. Na een reis van totaal iets van 15 uur waren we echt kapot. Op het vliegveld zou onze chauffeur staan ( je land in colombo ) met een naambordje. Ons geduld was uiteraard niet zo groot, ( roken nu!!!! ) en zijn wel 10 keer langs de bordjes gelopen die al die mensen hooghouden. Oke eerst naar buiten, daarna zien we wel verder. Lang verhaal, maar bleek dat het vluchtnummer en amsterdam op dat bordje stond ipv onze naam. Tja dat zoekt lastig.( wie bedenkt dat nou? ) Na drie uur kwamen we aan bij onze b&b. Prima plek, zeer vriendelijk gezin en de kamer was prima. We zijn maar vroeg gaan slapen.

De volgende dag zijn we met toek toek in het plaatsje zelf geweest. Langs de zee gereden, naar een schildpadden opvang en langs een ford. Je kon daar uren wandelen. Bij aankomst stond daar een man met een hele grote slang !!!!( maar serieus echt HEEL groot, slang waar loop je met die man heen groot.) Ik ben er heel hard en heel boos omheen gelopen. ( dierenbeul, ik haat slangen, maar die beesten zo mishandelen dat ze makjes op je blijven liggen vind ik zielig ) Wout niet, die moest natuurlijk weer dat ding aaien. “Uhh ja ik heb nog nooit een slang geaaid!” ( ja duhuh, waarom zou je?? Maar goed ) “nice picture from husband.” pfff echt niet!

De volgende dag gingen we naar safari park Yala. We boekten de lange safari, want die was het mooiste en zou dan om 04.00 s’nachts beginnen tot 18.00u. Nou ja prima. Vroeg op zal wel de moeite waard zijn. ( waarom staan we er niet bij stil dat je dan vet lang in zo’n hobbelauto zit? Uitstappen mocht natuurlijk niet … ) het was een hele lange, maar leuke safari. Olifanten, luipaard, krokodillen, herten, buffalo’s en nog wat kleine dieren gezien. Net een grote dierentuin, maar dan zonder hokken
Hele leuke ervaring. Wout en ik hebben heerlijk geslapen daarna. Haha. Ook in dat plaatsje rondgelopen. ( 1 lange straat, maar oke. Alles is daar gericht op safari’s ) nog wat straathondjes mijn broodje gegeven, ik zat vol. Beestje had zich in een kuil onder een tafel gegraven. Lekker koel natuurlijk. Dus ik heel voorzichtig ( ja schat ik kijk uit dat ze me niet aanraken) dat broodje naast hem gelegd. Draaittie zijn kop weg. Puh! Nou ja. Maar daarna kwam er een raaf en die werd weggegromd haha. Broodjes had hij toch maar opgegeten.

Uitzicht is fantastisch hier. Vriendelijke mensen en weinig bedelaars. Wat een verschil met India. En dat weer! Tja wat kan ik zeggen, ik wordt er erg blij van. 30 graden gemiddeld.

Op naar Ella…. Wordt vervolgd.

Een Reactie

 1. Sonja
  Sonja 9 februari 2018 at 13:46 |

  Dag allebei,

  wat een vunzig verhaal over die bloedzuigers brrrr.
  Hoop Wout, dat dit een eenmalig grapje van de natuur was.
  Goed, om te horen, dat jullie dit een prachtig eiland vinden, ziet er ook geweldig uit.
  Dagje rust kan natuurlijk nooit kwaad, let vooral op jullie zelf.
  Benieuwd naar jullie volgend blog!
  Knuffel PaMa

reacties zijn gesloten.

x
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address