Best of both worlds!

Ten eerste, allemaal bedankt voor de leuke reacties en felicitaties! Zijn wij erg blij mee! 🙂 heel fijn dat iedereen zo meeleeft zo ver weg!

Reisvervolg:
Toen we naar Bikaner reden zagen we steeds meer zand.

image

image

Eerst hebben we een rattentempel bekeken.

image

image

Brrrr, de hindoes geloven dat de ratten incarnaties zijn van geredde zielen van de onderwereld. Als er 1 over je voet loopt, brengt dat geluk. Ze vereren die beestjes. Leuk op een afstandje, maar ik kan het niet helpen dat ik denk, ik sta nu in een mega rattenkooi blegh! en toen er 1 bijna voor me langsschoot sprong ik echt wel weg op me sokken!!!! Je mag in tempels geen schoenen aan..

Bij aankomst hebben we een fort bekeken dat hier erg beroemd is. Er zat een museum aan vast waar oa veel wapens te bezichtigen waren. Het vertelde het verhaal over de gevechten en overwinning van de britse bezetting. Heel van de britse cultuur en ideeen zijn terug te vinden door heel India. Verzameld in dat museum. Het fort was reusachtig groot met een schitterend uitzicht over de stad.

In het hotel was een internet café op zijn indiaas..

image

image

In de namiddag zijn op kamelen safari geweest.
Wat is dat onzettend gaaf om eens mee te maken. Best eng met opstappen, je moet je goed vasthouden en je zit best hoog. Niet te vergelijken met een paard. We hebben een tocht van twee uur gemaakt en na zeker ander half uur gaat je kont een klein beetje wennen aan dat gehobbel. Fantastische ervaring!!
Na zonsondergang kwamen we aan bij een klein plaatsje, bestond uit een aantal hutjes en een eet/ relax tent. We hebben daar traditioneel indiaas gegeten,  lekkerr, maar heet!! Pfff aardige mensen die geen woord engels spraken ( dan is dat dikke vandale aanwijsboekje met plaatjes toch wel een uitkomst )en de enige toeristen op dat moment. Echt super ontspannen en gezellige verjaardag gehad.
Het hutje was klein en knus en voorzien met jawel, een salamander in de plee. Fijn toch, dat survivalen!

image

image

image

image

image

Best bijzonder om jarig te zijn in je geboorteland.
En het voelt goed erbij te horen, tergelijkertijd voelt het nog beter ( en trotser! Omdat iedereen opkijkt naar de westerse wereld ) om Nederlander te zijn, op gegroeid in een normaal gezin, die van je houdt en waar je zo gewild bent. Ik ben trots op mijn indiase achtergrond, maar gelukkig in Nederland met al mijn dierbaren om mij heen. Iets wat hier heel anders werkt,  kom ik zo op terug.

De volgende ochtend ontbeten met mega scherpe aardappels. Wout vond het heerlijk, ik heb het bij yoghurt gehouden,  de indiase kaaskop haha.
Met een jeep weer opgehaald en na te zijn opgefrist de lange tocht ( 6 uur ) rijden naar Jaisalmer.

image

Had Bikaner nog wat aan duinen, hier in de golden city is echt alleen maar zand! Gemiddeld 33 graden en heel veel stof. Alles is hier van zandsteen wat goud gekleurd is. Onderweg moest ik ff toiletteren,  toen we langs de kant van de weg stopte kwamen er een man en vrouw van een van de Kleine lokale dorpjes naar ons toe. Bedelen om water!! De taxichauffeur gaf een fles. Dat heeft best indruk op mij gemaakt. In dit woestijngebied is water zeer beperkt en duur. Mensen moeten vele kilometers lopen voor een klein beetje water. In deze lokale dorpjes is geen geld. Kinderen gaan niet naar school, maar werken voor hun ouders/ familie. Wat een contrast met ons land, waar het water eerder verspild wordt… zo bizar.

Toen we eindelijk aankwamen zijn we door het kleine oude centrum gelopen, incl open riolen en heel veel dieren. Zo leuk om te zien.

image

image

image

Indrukwekkend dat alles hier ( door watergebrek ) enkel van zandsteen gemaakt is. Een belangrijke koninklijke familie leefde hier, en bij hun gedenktempels naar de zonsondergang gekeken, waar we geen geduld voor hadden.

image

image

image

Dus toen wat mooie echte indiase sieraden gekocht en in het hotel gegeten. Door de warmte een korte nacht, hebben we
Vanmorgen een tour door de stad gekregen van bijna 4 uur.

image

image

image

Prachtige tempels waarin de goden vereerd worden.
We spraken een man die uitleg gaf over de cultuur en het kastensysteem hier. Hier wordt je uitgehuwelijkt ( wat in steden als delhi wat vrijer is ), kleine lokale dorpjes met veel kaste regels. Trouwen duurt vijf dagen. Je hebt elkaar nog nooit ontmoet en krijgt op dag 1 een bandje om je pols, dag 5 gaat dat bandje pas los en mag je tegen elkaar praten, eerder niet.
In India trouw je maar 1 keer en mocht je partner overlijden, dan blijf Je alleen.  Hertrouwen mag niet.

Na het trouwen ga je samenwonen en dienen er kinderen te komen. Voor het huis wordt een afbeelding van Gahnes ( verkeerd gespelt, ik weet het )geschilderd, wat staat voor getrouwd zijn. Indiase zeggen: married is a life, no married no life..

image

Bij deze man een mooi wandkleed en sjaal gekocht, die zijn gemaakt door de vrouwen uit de laagste kasten,  waarvan hun man is overleden. Zij hebben niks en 60% van de opbrengt van deze kleden gaat naar deze vrouwen toe. Ook nog een goed doel gesteund!

India is een mooi ( oftewel: Bohot atja, een paar woordjes Hindi geleerd hihi, volgens Wout hoeven we alleen Chello, wat ongeveer ga weg betekend te onthouden haha) maar ook een indrukwekkend land.
Morgen vertrekken we weer en reizen we verder naar Jodhpur.. de blauwe stad. Met onze taxichauffeur

image

8 Responses

 1. Rijk
  Rijk 11 maart 2014 at 15:54 |

  Wat een fantastisch verhaal.
  Jullie zien wel veel van het land op deze manier. De foto’s zijn goed en laten zien hoe het daar bij jullie er uit ziet.
  Leuk dat Kim zo geniet van het zijn in haar “eigen” land maar ook de goede zaken van ons landje weet te waarderen.
  Ik heb net op Google Earth gekeken en het lijkt mij een fantastische rit wanneer je die met de auto maakt. Kijk goed om je heen en geniet er van.
  Tot de volgende keer

 2. Mariëlle
  Mariëlle 11 maart 2014 at 19:51 |

  Wat een prachtige belevenissen weer! De rattentempel klinkt heel bizar… De kamelentocht iets om jaloers op te zijn! Geniet nog lekker verder van de mooie dingen die jullie meemaken maar ook de gevoelens die erbij los komen. Voor ons is het heel leuk om zo vanaf de zijlijn met jullie mee te lezen en te kijken, de foto’s geven er een goed beeld bij.

  Liefs, Mariëlle

 3. Sander
  Sander 11 maart 2014 at 19:58 |

  Wat geweldig om zo mee te kunnen lezen en kijken wat jullie beleven. Geniet ervan en maak er nog een mooie tijd van?

  Sander

 4. Sonja
  Sonja 12 maart 2014 at 15:25 |

  Wat een fantastisch verslag en prachtige opnamen.
  Intens triest om te moeten bedelen voor water maar wel weer fijn, dat een weduwe werk heeft, dus geld ontvangt en in haar onderhoud kan voorzien.

  Geniet van jullie bijzondere reis en benieuwd naar jullie volgend verslag!

  Liefs,
  ons.

 5. Marja
  Marja 12 maart 2014 at 21:28 |

  Hoi Kim en Wouter,

  Allereerst Kim, nog van harte gefeliciteerd met je 28e verjaardag! Een beetje laat, maar daarom niet minder gemeend hoor! Heel apart ook om dit in jouw land te hebben kunnen vieren. Het zal deze dag denk ik daarom ook een extra dimentie hebben gegeven.
  Een prachtig reisverslag weer. Wat is het toch mooi dat we jullie zo telkens een beetje kunnen volgen. De foto’s zijn dan ook een mooie aanvulling op jullie verhaal. Wat een totaal andere wereld waarin jullie je momenteel bevinden en wat maken jullie veel mee, ben echt onder de indruk. Alleen die rattentempels…brrr ook dat verhaal over water, zet je wel even aan het denken!

  Genieten jullie maar lekker verder, dan kijken wij weer uit naar het volgende verslag.
  Liefs, Marja en Henk

 6. Ruth
  Ruth 14 maart 2014 at 07:56 |

  Hey Hey jullie twee!

  Wat een leuke en indrukwekkende verhalen op jullie blog!!
  En dan die mooie fotos!!! Heel leuk hoor jullie te zien op een kameel….
  Volgens de reis planning vertoeven jullie nu in Udaipur??
  Zo fijn om jullie blog te lezen zo reizen wij, vanuit het Lente achtige Holland met jullie mee!!
  Geniet van jullie reis!! & tot de volgende blog!
  xxxxx Ruth en co

 7. Richard
  Richard 14 maart 2014 at 12:11 |

  Hoi jullie daar.Het is daar wel mooi zie ik op jullie foto s best gezellig toch ratjes mocht je ze gaan missen dan mag je bij ons wel eens met ze komen spelen we hebben er maar 3 dus is wat overzichtelijker.
  Zijn jullie niet zeeziek geworden op die kameel ik hou er niet zo van.En meestal vind ik die tanden van dat beest enger dan 100 ratten.
  Nog veel plezier en hoop dat jullie nog veel mooie dingen zien en vooral niet ziek worden.

  Gr Richard

reacties zijn gesloten.

x
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address